top of page
Betongvegg

Hvem er Madelaine Gordon Graadahl ?

Det å beskrive Madelaine er ikke det letteste, da hennes erfaring og kompetanse er sammensatt og brer seg over flere fagfelt. Med foreldre som skips mekanikere og en mor som tradisjonshåndverker, har hun fått en handy oppvekst som hun til stadighet får bruk for i arbeidet sitt. 

HISTORIEN

Madelaine fant tidlig interesse for dans, turn, skuespill og musikk. Madelaine var aktiv i barneteateret ved Rogaland Teater i flere år og spilte her i flere oppsetninger. Her ble hun også introdusert for film verdenen og fikk sin første rolle i kortfilmen "Blindsyn" av Stian Kristiansen som 10 åring. Madelaine flyttet til Oslo som 16 åring for å ta danse utdannelse, hvor hun gikk skoler som Ballettlinjen på Fagerborg, 3årig danselinje Bårdar Akademiet, 1årig musikaldans på Bårdar Akademiet, og 1årig danselinje på Flow Dance Academy Oslo.

Parallelt med danse utdannelsen var Madelaine aktiv som skuespiller og stunt kvinne og samarbeidet med selskaper som TV Norge, TV2 og NRK. 

I 2010 slår hun seg sammen med tryllekunstneren Alexx Alexxander og de turnerer Norge rundt i flere år og dukker opp på flere kjente TV programmer.

Parallelt med trylle karrieren produserer og slipper Madelaine sin første låt i 2012, som hun turnerer og opptrer med. Madelaine har i alt sluppet 2 pop singler, med tilhørende musikkvideoer.

 

I start 2015 føder Madelaine sitt første barn, og dette blir for alvor starten på produsent og regissør karrieren.

I slutt 2016 flytter Madelaine med sin familie til Nuuk Grønland, hvor hun starter å produsere eget scenekunst materiale, og arbeider på andres produksjoner som prosjektmedarbeider, og produksjonsleder. Med sin tverrfaglige bakgrunn og mangeårige erfaring, bygger hun seg hurtig opp og i 2018 åpner hun sitt første booking og casting byrå, samt ansetter flere personer i eget produksjonsselskap, Seid Productions & Seid Casting. Her lander hun tv-samarbeider med blant annet Netflix og NRK, og casting og produksjonstjenester til spillefilmer. Madelaine får også sin første festivalsjef stilling i en av Nordens største kultur festivaler - Nuuk Nordisk Kulturfestival.

Parallelt med dette var Madelaine delaktig i driften og utviklingen av Qiajuk Dance Studios i Nuuk, Grønland. Der underviste hun i blant annet hiphop, ballett, jazz og vouge. Her skaffer Madelaine seg verdifull erfaring med organisasjonsutvikling og generelt kulturarbeid rettet mot barn og unge. Madelaine arbeider fortsatt aktivt for å styrke og bygge kunst og kulturfeltet i Nuuk, Grønland.

I 2020 tar Madelaine med seg mann og barn, og flytter hjem etter 20 år borte. Siden 2020 har hun arbeidet på flere lokale prosjekter og vært delaktig i etablering av både organisasjoner og kompanier i Stavanger. Hun flyttet hjem med et sterkt ønske om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, samtidig som hun ønsket å finne tilbake til sine røtter. I dag skaper hun scenekunst for barn og voksne, arbeider som produsent for andre kunstnere og organisasjoner, og hun går i morens fotspor og skaper håndverk-kunst med inspirasjon i norrøne mytiske tematikker. 

Profil bildet av Madelaine Gordon Graadahl

Kort CV fra 2020 - 2024

 Prosjekter: 

- Festivalsjef for Passion for Ocean Stavanger,

- Føle og Forstå. Madelaine, sammen med sin mann, har startet et barneforestillings konsept "Føle og Forstå" hvor de har produsert "Tjuvlåneren". De er nå i gang med sin neste produksjon "Gutten og Treet".

- Produsent for danseforestillingen "Dualism" av Alexander Montgomery-Andersen, premiere på RAS, med turne til Danmark og Grønland. 

 Organisasjoner:

- Madelaine er delaktig i etableringen av Grønlands første dansesenter, NuQi, hvor hun arbeider med organisasjonsutvikling, og faglig kompetanse. 

- Madelaine er medeier og skapende kunstner i det nyetablerte kompaniet, MYR Scenekunst. 

- Madelaine er medeier og leder av den nyetablerte, Spiren Scene, som er en lokal arrangør med fokus på å fremme kunst og kulturtilbud for barn og unge i Ryfylke regionen.

- Vikarierende produsent for RAS - Regional Arena for Samtidsdans fra 2022 - 2024.

- Vikarierende Daglig leder for DansiS - dansekunst i Stavanger regionen.

Madelaine mottok i 2023 kulturstipend fra Stavanger Kommune. 

bottom of page